21

DEC
Vorbește! Stăpânește limba engleză și arta conversației!

Ce face un vorbitor de engleză să fie excelent? Este încredere? Este un vocabular larg și variat? Cunoaște o mulțime de argouri și cuvinte informale? A fi un bun vorbitor de engleză înseamnă a găsi un echilibru între ritm, înțelegere culturală, pronunție și o serie de alți factori care contribuie la fluență. De aceea, este atât de important să se adopte o abordare completă și largă (care acoperă multe domenii) în ceea ce privește limba engleză. Importanța comunicării verbale în limba engleză nu poate fi ignorată.

“ Cu îndrumarea și resursele potrivite, veți putea stăpâni vorbirea engleză în cel mai scurt timp. ”

1. Nu vă fie frică să începeți și să greșiți.

Primul pas și poate cel mai important este să începi! Acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut, deoarece toți am trecut prin jenă și timiditate atunci când vorbim în limbile noastre non-native. Exercițiile de vorbire de bază vă pot ajuta să depășiți această nervozitate timpurie. Cu cât vorbești mai mult, cu atât jena dispare și încrederea îți crește. Primul dvs. obiectiv ar trebui să fie pur și simplu să căutați sfaturi despre cum să îmbunătățiți limba engleză vorbită.

2. Încercați să faceți ”umbră”.

Desigur, dacă sunteți nou în limba engleză, ați putea considera ”umbrirea” ca punct de plecare. Umbrirea este atunci când repetați un cuvânt, frază pe care o auziți. Poate fi dintr-un film, podcast, nuvelă sau orice altă formă de engleză vorbită pe care o găsiți. Asta vă ajută să formați un stil și un model de vorbire în engleză.

3. Vorbește cu tine. Într-adevăr!

A vorbi cu tine însuți este o modalitate excelentă de a-ți face creierul să gândească în engleză. Este, de asemenea, o metodă excelentă, deoarece este fără presiune. Puteți să vă înregistrați discursul, să citiți engleza scrisă cu voce tare sau chiar să purtați mici dialoguri cu voi înșivă. Aceasta este una dintre numeroasele abordări de bază pe care le puteți lua pentru a începe călătoria dvs. de vorbire în limba engleză.

4. Exersează stresul, pronunția și accentul.

Acestea pot fi pentru studenții puțin mai avansați. Dar, când vă simțiți confortabil vorbind în engleză, este important să creșteți nivelul de dificultate. Dacă doriți să vorbiți engleza ca un nativ, ar trebui să vă concentrați asupra părților mai mici ale vorbirii în engleză, cum ar fi stresul cuvintelor, pronunție dificilă și accente diferite.

Sursa: https://www.fluentu.com/blog